Tepas

Jumat, 22 Juli 2011

Sajak Part I

Kari Ciri, Kantun Ngaran

Baheula, masih ka kuping hariring Dayang Sumbi
Ngancik muru ngudag nu jadi impi
Teu matak sérab, komo napsu saadri
Mangsa harita, anteup seukeut aya haleuang Sangkuriang
Nyambuang néang kahayang
Moal jadi kingkilaban, upadi temahna sarakah sa gunung Burangrang
Tatar Bandung heurin ku tangtung
Kamana atuh leungitna lembur kuring?
Bandung, leungiteun tangtungan
Bandung leungiteun capétang basana
Bandung leungiteun réngkak budayana
Bandung pinuh sipat ngarasula
Nu cidra pinuh néangan harta
Sulaya tina subaya taya watesna
Aral subaha manggih kadigjayaanna
Iraha atuh nu pundung ti Cikapundung bakal balik deui?
Tandang makalangan ngahuripkeun Ki Sunda
Midang mapag ka rahayuan

Bandung tatar Parahiangan kari ciri, kantun ngaran

Imam Rakhman Hakim
Soma 5k, Margasira 1947

Tidak ada komentar:

Poskan Komentar